Michaël Vandebril

Nieuw: 'Op de weg van Appia', een capriccio reisgedicht van Rome naar Brindisi

Op de weg van Appia

Een capriccio reisgedicht van Rome naar Brindisi

ga met mij reisgezel
over deze uitgesleten keien

De Via Appia, de oudste en belangrijkste snelweg van het Romeinse Rijk, is na meer dan tweeduizend jaar nog steeds voelbaar in het Italiaanse schiereiland. De 650 kilometer lange weg verbindt Rome met Brindisi in de hak van de laars. Zij slingert langs ruïnes, groene heuvels, diepe kloven, rivieren en helderblauwe zeeën. In 2018 en 2020 reisden Michaël Vandebril en Bart Pluym de Via Appia af. Vandebril schreef een episch reisgedicht dat herinnering en fantasie laat samenkomen in een tijdloos Italiaans landschap. Hij vroeg Bart Pluym om tekeningen te maken bij het gedicht en de reis. 

Op de weg van Appia combineert de on-the-roadbelevenis met de vele geschiedenislagen die zich op de Appia bevinden tot een poëtische reiservaring. De dichter geeft u als toegift wetenswaardigheden en tips mee om de Appiareis zelf te kunnen aanvatten. Want dat is zijn ultieme wens.

‘Deze bundel is een ode aan cultuur en natuur, aan mythe en geschiedenis, aan vriendschap en gastvrijheid. En de beelden van Bart Pluym geven een extra dimensie aan de woorden van de dichter.’ – Patrick Lateur 

Aantal pagina’s: 64
ISBN: 9789460019692
Taal: Nederlands

Op weg van Appia is vanaf 18 maart beschikbaar in de boekhandel of te bestellen bij uitgeverij Vrijdag. 

Bekijk hier de online boekvoorstelling die op 29 april werd uitgezonden vanuit de Antwerpse Arenbergschouwburg.

%d bloggers liken dit: