Michaël Vandebril

New Romantic Poet

Projecten

Achterafgedichten

Michaël Vandebril schreef voor De Morgen een jaar lang samen met Max Temmerman, Maarten Inghels, Ruth Lasters en Delphine Lecompte wekelijks een gedicht over de actualiteit.  De dichters maakten hiermee ook de literaire voorstelling Achterom.

Lees hier alle achterafgedichten van Michaël Vandebril:

Film Poem Album

Filmpoem of videopoem is een mengvorm tussen poëzie en film- en videokunst. Het is een genre dat de laatste jaren internationaal opgang maakt. Een blik op de gezaghebbende website movingpoems van de Amerikaan Dave Bonta toont dat het genre even divers is als de poëzie zelf. Er zijn enkele toonaangevende festivals die uitsluitend filmpoems vertonen, zoals ZEBRA Poetry Film Festival in Berlijn of het eerste Filmpoem Festival in het Schotse Dunbar. De combinatie van film en poëzie biedt  zowel voor de dichter als voor het publiek een meerwaarde. Het medium boort ook een nieuw publiek aan dat poëzie ontdekt. Je kan ook gerust stellen dat filmpoem een op zichzelf staande kunstvorm is.  Michaël Vandebril selecteerde voor het literaire tijdschrift Deus ex Machina samen met Willem Bongers-Dek van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren  gedichten van dichters uit België en Nederland voor het allereerste Filmpoem Album van de lage landen. Judith Dekker cureerde de filmmakers en verzorgde de productie van de dvd. De Filmpoem Album werd zaterdag 14 juni 2014 voorgesteld in het Felixpakhuis tijdens het eerste Filmpoem Festival in Antwerpen.

Spoken word record ‘Uitgesproken’

Michaël Vandebril stelde voor het literaire tijdschrift Deus ex Machina een vinyl album samen met 10 dichtersstemmen uit Vlaanderen en België voor wie de belevenis van het gesproken woord essentieel is. In Vlaanderen bestaat niet echt een traditie om schrijversstemmen te registreren en uit te brengen als cd of plaat. In Amerika of de UK zijn er verschillende labels die regelmatig spoken word projecten uitbrengen. Een opname van de authentieke dichtersstemmen legt de nadruk op de orale traditie van de poëzie. Poëzie als gesproken woord, als levende daad.  Met bijdragen van o.a. Delphine Lecompte, Stefan Hertmans, Astaltfeeën, Maartje Smits, Laurence Vielle en Dichters dansen niet. De plaat ‘Uitgesproken’ werd in première voorgesteld op ZuiderZinnen, 16 september 2012.

 

BOEST Poetry Book/Record/Show

BOEST is bloemlezing van negen dichters: Andy Fierens, Els Moors, Christophe Vekeman, Jess De Gruyter, Stijn Vranken, Antoine Boute, Xavier Roelens, Mauro Pawlowski en Michaël Vandebril. Naast de bundel is ook een vinylplaat waarop de dichters hun werk voorlezen. Op de B-kant vind je een remix van dat alles door Mauro Pawlowski. BOEST ging als dichtersshow ook op tournee. De bundel is uitverkocht, de vinylplaat is nog steeds verkrijgbaar bij uitgeverij Demian: www.demian.be

Beleef al onze avonturen ook terug op het dagboek van BOEST.

Advertenties
%d bloggers liken dit: