Met Patrick Lateur, Gert Jochems, Koen Broucke, Jelle Van Riet, Bart Pluym en Michaël Vandebril

In 2018 en 2020 reisden Michaël Vandebril en Bart Pluym de Via Appia af, de 650 kilometer lange Romeinse heirbaan tussen Rome en Brindisi die slingert langs ruïnes, autostrades en helderblauwe zeeën. 

Michaël Vandebril schreef met Op de weg van Appia een heerlijk lang episch reisgedicht dat de on-the-road-belevenis combineert met de vele geschiedenislagen die zich op de Appia bevinden. Bart Pluym maakte tekeningen bij de reis en het gedicht. Ze vroegen acteur Gert Jochems (zie o.a. Laika en Marta!tentatief) om de integrale tekst als een monoloog te brengen die met deze live streaming in première gaat. Koen Broucke begeleidt op de piano met een fragment uit Pini di Roma van Respighi en oude Italiaanse muziek. Dichter en classicus Patrick Lateur las het boek Op de weg van Appia en vertelt over zijn leeservaring. Jelle Van Riet sluit af met een gesprek met de auteurs Michaël Vandebril en Bart Pluym.

De voorstelling ‘Op de weg van Appia’ werd donderdag 29 april om 20u live uitgezonden vanuit de Arenbergschouwburg via het virtuele podium Spotlight.

De voorstelling Op de weg van Appia werd ondersteund door Arenberg, stad Antwerpen, Walpurgis en uitgeverij Vrijdag.

Tentoonstelling

De tekeningen van Bart Pluym zijn vanaf 20 mei tot 12 juni te bezichtigen in antiquariaat Demian, Hendrik Conscienceplein 16-19, Antwerpen. www.demian.be

Het boek ‘Op de weg van Appia’ is beschikbaar in uw boekhandel. www.uitgeverijvrijdag.be 

Advertentie