15 november 19 // Het Bos, Antwerpen.

Van 13 tot 15 november 2019 bezet de Partij voor de Poëzie Het Bos. Dichters, slammers, illustratoren, muzikanten en audiokunstenaars gaan aan de slag met het festivalthema Het Klimaat. Dystopische visioenen of vol vertrouwen de toekomst tegemoet: hoe kijken dichters en kunstenaars naar de klimaatproblematiek? 16 artiesten werken drie dagen intens samen. Vrijdagavond 15 november tonen ze gloednieuw werk tijdens een unieke festivalavond in Het Bos.

EEN KLEINE SNEAK PREVIEW… Fotograaf Catherine Lemblé en schrijver Frederik Willem Daem bouwen drie dagen aan een gletsjer, of wat er van overblijft. // Theatermakers Julien Neirynck en Vincent Van Meenen denken na over het klimaat vanuit een lowcost-vliegtuig dat cirkeltjes draait boven Europa.// Dichter-DJ Alex Deforce en zangeres-performer Vieze meisje trekken het bos in en bouwen daar een studio. // Dichter Michaël Vandebril en illustrator Gerard Leysen plaatsen 5 doemberichtenborden uit de jaren ’60 in de stad met geïllustreerde klimaatgedichten.// Electronica-wizard Adriaan de Roover en dichter Lotte Dodion proberen met een bezwerende soundscape het verloren contact tussen mens en natuur te herstellen. // Drummer Pieterjan Vervondel en slammer-zangeres Prisca Agnes Nishimwe bundelen krachten in een opzwepende vulkaanuitbarsting van stem, ritme en oerkracht. // Theatermaker Adriaan Van Aken en muzikant Joris Caluwaerts bewerken hun track ‘Linkse Traantjes’ tot podiumact. // Dichter Jan Ducheyne & drummer Steve Slingeneyer zullen met een live clash van geluid en verbaal vuurwerk het klimaat moedwillig verder opwarmen..

Afterparty met AUDIOCRUSADERS

Volg de laatste updates op Facebook.

Tickets & Info
Vrijdag 15 november 2019
Locatie: Het Bos, Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen
deuren 19u, start programma 20u
Inkom: 10 EUR // GRATIS OP VERTOON PARTIJLIDKAART
Word nu lid van de Partij voor de Poëzie: http://www.vonkenzonen.be/word-lid-voor-de-partij-van-de-poezie

SIGNAAL // Festival Partij voor de Poëzie is een productie van VONK & Zonen en Het Bos met steun van Literatuur Vlaanderen en Stad Antwerpen.

Advertentie